Erasmus+ VET Skills and Knowledge Exchange

Projekt bo 104 dijakom iz 6 šol članic konzorcija omogočil 3 tedensko praktično usposabljanje v podjetjih širom Evrope. V razpisu sodelujete dijaki naslednjih šol: Tehniški šolski center Maribor, Biotehniška šola Maribor, Biotehniška šola Rakičan, Lesarska šola Maribor, Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor in Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota, ki obiskujete enega od izobraževalnih programov: Kmetijsko-podjetniški tehnik, Veterinarski tehnik, Lesarski tehnik, Gradbeni tehnik in Strojni tehnik.

Kratka predstavitev projekta.

Za seznanitev z vsemi pogoji za prijavo, postopkom prijave in prijavno dokumentacijo natančno preberite razpis, ki ga najdete na tej povezavi.

Zaključena sta oba roka za prijavo dijakov na mobilnosti v mesecu juniju 2018 in oktobru 2018.

Končan je tudi izbor dijakov za mobilnost v juniju 2018. Seznam izbranih dijakov in kraj opravljanja delovne prakse v tujini je objavljen na naslednji povezavi.

Končni izbor dijakov in kraj opravljanja delovne prakse za mobilnost v mesecu juniju 2018.

Vsi izbrani dijaki morate do petka, 6. 4. 2018, prinesti podpisano soglasje staršev, da dovoljujejo udeležbo na mobilnosti. Soglasje dobite na šoli pri koordinatorju g. Smoletu. Sledi podpis učnega sporazuma, sporazuma o dotaciji, podelitev dostopa do OLS (spletnega jezikovnega tečaja), spletni preizkus znanja tujega jezika pred odhodom, srečanja pred odhodom z ostalimi dijaki, vključenimi v mobilnost, koordinatorji, spremljevalnimi osebami in druge aktivnosti pred odhodom.

Končan je izbor dijakov za mobilnost v oktobru 2018. Seznam izbranih dijakov in kraj opravljanja delovne prakse v tujini je objavljen na naslednji povezavi.

Končni izbor dijakov in kraj opravljanja delovne prakse za mobilnost v mesecu oktobru 2018.

Vsi izbrani dijaki morate do ponedeljka, 4. 6. 2018 prinesti podpisano soglasje staršev, da dovoljujejo udeležbo na mobilnosti. Soglasje dobite na šoli pri koordinatorju g. Smoletu. Sledi podpis učnega sporazuma, sporazuma o dotaciji, podelitev dostopa do OLS (spletnega jezikovnega tečaja), spletni preizkus znanja tujega jezika. Vse ostale aktivnosti (srečanja pred odhodom z ostalimi dijaki, koordinatorji, spremljevalnimi osebami in druge aktivnosti pred odhodom bodo predvidoma v septembru 2018.

Kratek film o prvi mobilnosti.

Objavljen je razpis, s katerim bomo izbrali 40 dijakov, ki bodo marca 2019 odšli na opravljanje delovne prakse pri delodajalcu v tujino. Razpis se zaključi 6.12.2018 ob polnoči. Po tem datumu prijava več ni mogoča. Na razpis se lahko prijavijo dijaki 2.a/1, 2.b/1 in 2.c/1 razredov.

Razpis in vse informacije o mobilnosti najdete na tej povezavi.

Zaključen je drugi razpis za mobilnost v mesecu marcu 2019.  Kandidati, ki so bili sprejeti v naslednji krog mobilnosti najdete tukaj.

Tukaj lahko najdete termine razgovorov po šolah.

Končen izbor dijakov in kraj opravljanja delovne prakse za mobilnost v marcu 2019.

Za morebitne dodatne informacije je na voljo pomočnik ravnatelja g. Aleš Smole.