Karierni center Tehniškega šolskega centra Maribor

Ne samo podjetja, tudi posamezniki se srečujemo s pojmom tržne vrednosti in si zato vse pogosteje postavljamo vprašanja: » V čem sem boljši od drugih?«, »Kaj znam, zmorem in hočem?«, »Kakšna je moja cena na trgu?« Znanje, spretnosti in sposobnosti posameznika so tiste, ki odločilno vplivajo pri sami izbiri in sprejemu na delo. Iskanje zaposlitve, uspešnost na delovnem mestu, osebno zadovoljstvo… so postale kategorije za katere vedno več ljudi spoznava, da so odvisne od njih samih in niso rezultat golega naključja, sreče ali neke višje sile. Za svoj uspeh in zadovoljstvo tako na delovnem mestu kot v zasebnem življenju, lahko poskrbimo samo sami. Naučiti se moramo, da se ob težavah hitro poberemo in učinkovito soočimo s problemi, saj kot pravi stara modrost:

V prihodnost ne vstopamo, lahko jo le ustvarjamo.

Karierni center je namenjen vsem dijakom, študentom in odraslim udeležencem izobraževanja na Tehniškem šolskem centru Maribor. Želimo, da na teh straneh najdete vse, kar vas zanima in kar bi morali vedeti o sebi, svojih sposobnostih, svoji karieri in o iskanju bodoče zaposlitve. Karierni center vam ponuja:

  • informacije o aktualnih razpisih prostih delovnih mest pri delodajalcih s katerimi šola sodeluje,
  • dodatna izobraževanja v zvezi z iskanjem zaposlitve,
  • napotke o pisanju motivacijskih pisem, življenjepisa,
  • priprave na zaposlitveni razgovor,
  • testiranja za identifikacijo svojih interesov,
  • spodbujanje osebnostne rasti in razvoja kariere …

Preko predstavitev, na spletnih straneh Kariernega centra, lahko spoznate tudi različne delodajalce in njihove potrebe po kadrih.

 

Vse informacije so vam na voljo na naslednjih kontaktnih številkah in na e-mail naslovu:

Višja strokovna šola:

referat@tscmb.si, tel: 02 229 57 59
ravnatelj.vss@tscmb.si, 02 460 51 67

Srednja šola:

ana.kotnik.krajnc@tscmb.si, 02 229 57 60
darko.kukovec@tscmb.si, 02 229 57 57