Strokovna ekskurzija – vrhunci italijanske motorne industrije

Študente 2. letnika programa STR in ASM obveščamo, da bo v četrtek, 2. aprila 2020 in v petek, 3. aprila 2020 organizirana strokovna ekskurzija v Italijo.

                

Vrhunci ITALIJANSKE MOTORNE INDUSTRIJE

(dirkališče Imola, ogled proizvodnje in muzej Ducati, ogled proizvodnje in muzej Lamborghini, muzej Ferrari)

2 dni, 2. – 3. april 2020

Četrtek, 2.4.2020: MARIBOR – IMOLA (Ferrarijevo dirkališče) – BOLOGNA (tovarna in muzej Ducati)

Odhod avtobusa ob 3. uri izpred TŠC Maribor in vožnja po najhitrejši poti do Fernetičev, nato mimo Benetk, Padove, Vicenze do legendarnega Ferrarijevega dirkališča v Imoli. Na dvournem vodenem ogledu Dirkališča Enzo & Dino Ferrari se bomo po dirkalni progi z avtobusom zapeljali 2 kroga, se ustavili pri spomeniku Ayrtona Senne, si ogledali kontrolni stolp in tehnične bokse ter video projekcijo. Po ogledu vožnja do Bologne. Na njenem obrobju se na Borgo Panigale nahaja tovarna motorjev Ducati, ki je za številne motoriste in navdušence iz celega sveta postala skoraj romarski kraj. Vodeni ogled tovarne, kjer se bomo seznanili z različnimi stopnjami izdelave motorjev, s testiranjem motorjev in ogledom legendarnega oddelka za dirke. Od aprila 2019 je potrebno zaradi varnosti na vodenem ogledu po tovarni obuti zaprte čevlje! Nato ogled muzeja Ducati, ki predstavlja edinstveno potovanje skozi 90-letno zgodovino podjetja. Pozno popoldan sprehod po središču Bologne, prestolnice upravne dežele Emilije Romanje. Čas za individualno večerjo. Zvečer nastanitev v hotelu v okolici Bologne, nočitev.

Petek, 3.4.2020: BOLOGNA – SANT’ AGATA BOLOGNESE (tovarna in muzej Lamborghini) – MARANELLO (muzej Ferrari)

Po zajtrku vožnja proti Modeni do mesteca Sant’ Agata Bolognese, v katerem domuje znamenita tovarna luksuznih športnih avtomobilov Lamborghini. Leta 1963 jo je ustanovil italijanski magnat Ferruccio Lamborghini kot konkurenco takrat že uveljavljeni avtomobilski znamki Ferrari. Vodeni ogled proizvodnje in ogled muzeja Lamborghini. Med vodenjem po tovarni ni možno fotografiranje, vse pametne naprave je potrebno pustiti v zaklenjeni garderobi! V muzeju napredne tehnologije so na ogled ikonični avtomobilski modeli skozi 50-letno zgodovino pa tudi nekaj zadnjih modelov (Miura, Countach, Asterion, Centenario, Huracán, Aventador SVJ). Po krajšem odmoru vožnja do Maranella do muzeja Ferrari. Ogled muzeja Lamborghinijeve konkurence, kjer se boste med drugim lahko usedli za volan Ferrarijevega dirkalnika s simulatorjem (doplačilo). Po ogledu vožnja s postanki proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli do 23. ure.

Cena strokovne ekskurzije vključuje:

Doplačila – po želji – ob prijavi:

  • enoposteljna soba: 22 EUR,
  • odpovedni riziko: 10 EUR po osebi (zavarovanje odpovedi v primeru dokumentirane višje sile: nenadno poslabšanje zdravstvenega stanja/bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine),
  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (uredite sami pri kateri izmed zdravstvenih zavarovalnic), za večjo skupino organizira turistična agencija (cca. 5 EUR po osebi).

Za potovanje je obvezen veljavni osebni dokument, osebna izkaznica ali potni list!
Priporočamo, da si pravočasno uredite Evropsko kartica zavarovanja (brezplačno na ZZZS) – krije urgentne primere v javnih zdravstvenih ustanovah.

Splošni pogoji.