Erasmus+ mobilnost dijakov

Dragi dijaki!

Z veseljem vam sporočamo, da je odprt novi razpis projekta Erasmus+ TŠCA 03/2023, ki je namenjen mobilnosti dijakov. Projekt bo okvirno 40 dijakom iz 5 šol članov konzorcija omogočil 3-tedensko praktično usposabljanje v podjetjih širom Evrope. Po tem razpisu bo v aprilu in maju 2024 na prakso odšlo 28 dijakov.

V razpisu lahko sodelujete dijaki naslednjih šol:

Tehniški šolski center Maribor, Biotehniška šola Maribor, Srednja lesarska in gozdarska šola Maribor, Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor ter Srednja šola za trženje in dizajn Maribor, ki obiskujete enega od izobraževalnih programov:

kmetijsko-podjetniški tehnik, veterinarski tehnik, naravovarstveni tehnik, mehanik kmetijskih in delovnih strojev, mizar, gozdar, lesarski tehnik, gozdarski tehnik, gradbeni tehnik, okoljevarstveni tehnik, strojni tehnik, tehnik mehatronike, avtoserviser, avtoservisni tehnik, avtokaroserist, oblikovalec kovin – orodjar, inštalater strojnih inštalacij, mehatronik operater, ekonomski tehnik, aranžerski tehnik, trgovec in administrator.

Za seznanitev z vsemi pogoji za prijavo, postopkom prijave in prijavno dokumentacijo natančno preberite razpis, ki ga najdete na tej povezavi.

ROK ZA ODDAJO PRIJAV JE 28. 1. 2024 DO 24. URE.

Ponovno bomo organizirali 2 delavnici za pripravo Europass življenjepisa. Delavnici bosta potekali na TŠC v učilnici A117 (računalniška učilnica):

– v sredo, 17. 1. 2024, od 13.00 in

– v torek, 23. 1. 2024 od 13.00.

Dijaki, ki imate svoj prenosni računalnik, ga lahko prinesete s seboj.

Živa Brumec Zadravec, koordinatorica Erasmus+ Konzorcija TŠC Maribor