4. Karierna tržnica v živo

Na 4. Karierni tržnici v živo do osebnega stika s potencialnimi delodajalci

V okviru prireditve na temo kariernih priložnosti za mlade, bo izvedenih več kot 100 zaposlitvenih razgovorov.

(Maribor, 13. april 2017) – Karierni center Univerze v Mariboru, v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, OS Maribor in OS Ptuj, pripravlja v  četrtek, 20. aprila 2017, večjo prireditev na temo kariernih priložnosti za mlade, z naslovom 4. Karierna tržnica v živo. Na ta način želijo študentom in diplomantom Univerze v Mariboru ter mladim iskalcem zaposlitve zagotoviti priložnost, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci.  V okviru dogodka, ki bo potekal med 10. in 13. uro, se bodo izvedli hitri zaposlitveni razgovori s 15 delodajalci, predstavili pa se bodo tudi drugi akterji, ki si prizadevajo za ustvarjanje dodatnih možnostih kariernega razvoja ter izvajajo aktivnosti, povezane z zagotavljanjem lažjega prehoda na trg dela. Udeležba je brezplačna, potrebna je le predhodna prijava na spletni strani Kariernega centra (www.kc.um.si). Organizatorji prireditve pričakujejo približno 200 udeležencev.

»Na karierni tržnici v živo bo veliko priložnosti za osebno srečanje in predstavitev ter mreženje med udeleženci in delodajalci. Na hitrih zaposlitvenih razgovorih pa bodo z njimi izvedli 5 minutne zaposlitvene razgovore. Ob mnogih delodajalcih, se bodo na sejmu predstavili tudi drugi akterji, ki si prizadevajo za ustvarjanje dodatnih možnosti kariernega razvoja ter izvajajo aktivnosti, povezane z zagotavljanjem lažjega prehoda na trg dela«, je ob tem povedal Matej Kosi iz Kariernega centra Univerze v Mariboru.

Organizatorji so za sklop hitri zaposlitveni razgovori tokrat 15 delodajalcem zagotovili več kot 100 hitrih razgovorov. Posamezni kandidati bodo izvedli razgovor z več delodajalci, tako da bo na hitrih razgovorih lahko sodelovalo približno 60 kandidatov. Do sedaj so za udeležbo na Karierni tržnici prejeli že več kot 120 prijav.

Na kariernem sejmu se bodo lahko iskalci zaposlitve z delodajalci osebno srečali in se jim predstavili. Na enem mestu bodo lahko spoznali več potencialnih delodajalcev in njihovo organizacijo, hkrati pa bodo imeli priložnost povprašati po njihovih pričakovanjih in možnostih zaposlitve.

Svetovalca za mlade iz Zavoda RS za zaposlovanje,  Območnih služb Maribor in Ptuj, bosta udeležencem (tako mladim, kot delodajalcem) predstavila aktivnosti in aktualne programe za mlade v okviru aktivne politike zaposlovanja. Mladim omogočajo, da pridobijo prve delovne izkušnje s pomočjo programov subvencioniranega zaposlovanja, uporabijo na konkretnem delovnem mestu pridobljena znanja in razvijajo  nove kompetence, ki jim omogočajo rast na karierni poti.

Več informacij o 4. karierni tržnici v živo je na voljo na tej povezavi: https://kc.um.si/dogodki/4.-karierna-trznica-v-zivo

 

V okvirju:

Delodajalci, ki bodo sodelovali na hitrih zaposlitvenih razgovorih in sejmu: Zavod center nova – Fima;  Talum d.d.; M&R Automation GmbH; Lek d.d., član skupine Sandoz; Kadring – kadrovsko in poslovno svetovanje, d.o.o.; Hilti Slovenija d.o.o.; REAL security d.o.o.; Agencija M servis, Kadrovske storitve, d.o.o.; Initi d.o.o.; E-študentski servis; BOXMARK Leather d.o.o.; Doorson d.o.o.; PK&KP, d.o.o.; LASERTEHNIK MARFIN, d.o.o.; ams AG; msg life odateam d.o.o, AVL-AST d.o.o.; Trenkwalder kadrovske storitve, d.o.o.; Kemijski inštitut, Palfinger d.o.o.; Moja zaposlitev d.o.o.; Študentski servis, d.o.o. Sejma se bodo udeležili še: Zavod za zaposlovanje RS, OS Maribor in OS Ptuj, Univerza v Mariboru – pisarna za projekte, Karierni center UM, Študentski svet Univerze v Mariboru, Tovarna podjemov, IAESTE Maribor, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS, TehnoCenter UM, Spletno razvojno središče Vzhodna.si.

 

Program prireditve 4. karierna tržnica v živo:

Aktivnost Termin izvedbe Prostor
Uradna otvoritev dogodka 10.00 Dvorana Borisa Podrecce, dvorana Antona Trstenjaka  in Univerzitetna galerija UM;
Karierni sejem 10.00 – 12.00 Dvorana Borisa Podrecce, dvorana Antona Trstenjaka in Univerzitetna galerija UM;
Spremljevalni program:
–      CV Klinika 10.15 – 10.45 Sejna soba 116 UM
–        Predstavitev priložnosti za mlade:

·         Zavod Y: projekt Made with Y

·         Socialna akademija: projekt Inkubator 4.0

10.45 – 11.45 Dvorana Frana Miklošiča UM
–      Kratka predstavitev ukrepov za mlade 11.00 – 11.15 Dvorana Borisa Podrecce UM
 Hitri zaposlitveni razgovori 12.00 – 13.00 Velika dvorana UM

 

Kontaktne informacije:

Univerza v Mariboru

Telefon: 02 23 55 348

E-pošta: pr@um.si