Strokovna ekskurzija – tovarna in muzej MERCEDES-BENZ

Študente 2. letnika programa STR in ASM obveščamo, da je v ponedeljek, 9. aprila 2018 in v torek, 10. aprila 2018 organizirana strokovna ekskurzija v Stuttgart.

PRIJAVE ZBIRAMO DO TORKA, 23.1.2018 na referat@tscmb.si.
Vaš strošek za ekskurzijo je le 60 EUR/osebo.

Leta 1886 je osnovni patent izumitelja Gottlieba Daimlerja napovedal avtomobilsko revolucijo in slovo konjskim vpregam, ki so bile takrat osnovno sredstvo mobilnosti. V Cannstattu je leta 1890 ustanovil družbo Daimler-Motoren-Gesellschaft. Po 1. svetovni vojni je z združitvijo z družbo Benz&Cia nastala družba Daimler-Benz, znamka avtomobila pa se je preimenovala v Mercedes-Benz. Danes ima po svetu 27 tovarn, in s prodajo 2,3 milijona avtomobilov v letu 2017 ohranja vodilno mesto v proizvodnji luksuznih vozil. V Sindelfingnu je največja in najmodernejša tovarna v svetovni proizvodni mreži Mercedes-Benza, z najsodobnejšim inovacijskim in kompetenčnim centrom za vozila višjega razreda in razreda luksuznih vozil.

1.dan, ponedeljek, 9.4.2018 MARIBOR – STUTTGART – TOVARNA MERCEDES-BENZ SINDELFINGEN

Odhod avtobusa ob 2.00 uri s parkirišča Tehniškega šolskega centra v Mariboru. Vožnja s postanki čez Avstrijo na Bavarsko in v Baden-Württemberg. Če bo čas dopuščal, se lahko ob prihodu v Stuttgart povzpnemo na 217 metrov visok televizijski stolp, od koder se odpira lep panoramski pogled na mesto, dolino reke Neckar in okoliške kraje. Vožnjo bomo nadaljevali v Sindelfingen, kjer si bomo ogledali tovarno Mercedes-Benz. Nahaja se na 2.952,149 m² in zaposluje okoli 25.000 ljudi. V Sindelfingnu izdelujejo Mercedesov najbolje prodajan model, Mercedes-Benz razreda E, limuzino z vrsto tehničnih in varnostnih inovacij ter prestižne znamke Mercedesovih avtomobilov kot so: razred C limuzine, razred S (Sedan, Coupe in Cabriolet), CL in CLS, CLS-Shooting Brake, SLS AMG (Coupe und Roadster) ter »kraljevska različica« Mercedes-Maybach. Po ogledu se bomo zapeljali v središče Stuttgarta. Sprehodili se bomo po glavni ulici Königstrasse, ki vodi od monumentalne železniške postaje proti trgu Schlossplatz z baročnim gradom Neues Schloss, na Königsbau in na Schillerjev trg s Starim gradom. Lahko pa se prepustimo utripu mesta, nakupovanju in posedanju ob kavi. Vožnja v hostel, večerja in nočitev.

2.dan, torek, 10.9.2018 MUZEJ MERCEDES-BENZ – SALZBURG-RED BULL HANGAR-7 – MARIBOR

Po zajtrku si bomo ogledali muzej Mercedes-Benz, kjer je dokumentirana več kot 120-letna zgodovina avtomobilske znamke. Ogled bomo začeli na vrhu devet nadstropne stavbe in se po spiralni poti spustili do pritličja. Videli bomo številne zanimive eksponate in legendarne avtomobile, od prvih začetkov (1886-1900) do danes. Nato se od Stuttgarta poslovimo. Vožnja proti Avstriji z vmesnim postankom za okrepčilo. Na poti proti domu se bomo ustavili še na letališču Salzburg. Ogledali si bomo atraktivno razstavišče Red Bull Hangar-7, kjer so pod okriljem »letečih bikov« razstavljeni slavni bolidi z dirk Formule 1, motorji, helikopterji in letala ter oprema Felixa Baumgartnerja, ki je leta 2012 skočil na Zemljo z višine 39.000 metrov. Vožnja proti Sloveniji, kamor se bomo vrnili v nočnih urah.

V ceno je vključeno: prevoz s turističnim avtobusom po programu, taksa, cestnine, parkirnine, 2 voznika; ogled tovarne Mercedes-Benz; 1 x polpenzion (večerja, zajtrk) v hostlu v več-posteljnih sobah; vstopnina v muzej Mercedes-Benz; osnovno nezgodno zavarovanje; vodenje/spremljanje in organizacija.
Doplačilo: po želji riziko odpovedi 15,00 EUR (ob prijavi).

Za potovanje je obvezen veljavni osebni dokument, osebna izkaznica ali potni list!