Loading Dogodki
20
februar

Prvi prijavni rok za vpis v VSŠ

torek, 20. februarja - petek, 15. marca
  • This event has passed.

Vpišite se v višješolski študij strojništva ali avtoservisnega menedžmenta na Višji strokovni šoli Tehniškega šolskega centra Maribor.
Prvi prijavni rok za vpis na TŠC Maribor, Višjo strokovno šolo: od 20. februarja do 15. marca 2024.

Svetujemo vam, da ne odlašajte s prijavo.

Vpis v Višjo strokovno šolo 2024/2025

PRVI PRIJAVNI ROK

Kandidati za vpis v višje strokovne šole se na razpis lahko prijavite od 20. februarja do 15. marca 2024 z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani Višješolske prijavne službe vss-ce.com/vps.

Izpolnjen prijavni obrazec natisnite s spletne strani in ga podpisanega pošljite skupaj z zahtevanimi dokazili:

  1. priporočeno pošiljko Višješolski prijavni službi, na naslov: Višješolska prijavna služba, Šolski center Celje, Pot na Lavo 22, 3000 Celje, ali
  2. skeniranega na e-naslov: vps@sc-celje.si

Oddati smete samo eno prijavo, na katero pa lahko napišete oziroma se prijavite v največ tri višje strokovne šole oziroma v tri različne višješolske študijske programe. V prijavi po prednostnem vrstnem redu navedite, v katere višješolske študijske programe se želite vpisati. Šteje se, da se prijavljate v različne višješolske študijske programe, če se za vpis v isti program prijavite za redni študij, izredni študij, na sedežu višje strokovne šole oziroma v drugem kraju. Vrstni red zapisanih šol in višješolskih študijskih programov je zelo pomemben, saj boste uvrščeni v prvega, za katerega boste izpolnili vse vpisne pogoje.

Zadnji dan za prijavo je 15. marec 2024. Po tem datumu vrstnega reda zapisanih višješolskih študijskih programov oziroma študijskih želja ni mogoče več spremeniti.

Višješolska prijavna služba bo do 22. julija 2024 kandidate, ki so se za vpis prijavili s prvo prijavo, pisno seznanila z izidom izbirnega postopka. Kandidati, ki so izbrani na podlagi Prijave za vpis in o tem obveščeni s strani Višješolske prijavne službe, se na povabilo višje strokovne šole vpišejo do 23. avgusta 2024.

IZREDNI ŠTUDIJ

Za izredni študij se prijavljate in vpisujete po enakem postopku in v enakih rokih kot za redni študij.

Na še prosta vpisna mesta za izredni študij se lahko po drugem prijavnem roku vpišete neposredno na višjo strokovno šolo do 9. oktobra 2024.

Kandidati za vpis v izredni študij se lahko vpisujejo na še nezasedena vpisna mesta tudi po zaključku drugega prijavnega roka v skladu z razpisom.

Nezasedena vpisna mesta najprej zasedejo državljani Republike Slovenije in državljani članic Evropske unije, šele nato Slovenci brez slovenskega državljanstva in tujci. Šola bo na svoji spletni strani objavila način in izvedbo vpisa na nezasedena vpisna mesta.

 

Podrobnosti
Začetek: torek, 20. februarja
Konec: petek, 15. marca
Dogodek kategorijaVišja strokovna šola
Organizator
Odgovorna oseba: TŠC Maribor, Višja strokovna šola
Telefon: 02/229-57-59
Email:
Spletna stran: www.tscmb.si