Predstavitev programa TEHNOLOG-PROGRAMER CNC STROJEV

Predstavitev in delavnica za brezposelne osebe v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje RS

Kratek opis dogodka: V sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje RS v okviru Aktivne politike zaposlovanja izvajamo usposabljanja za brezposelne osebe in tokratna delavnica je namenjena vsem zainteresiranim za delo Tehnologa-programerja CNC strojev. Izvedeli boste, kaj Tehnolog-programer CNC strojev dela, katera znanja in kompetence lahko na usposabljanju pridobite in kje se lahko zaposlite.

Datum izvedbe: 15. 9. 2021, 9.00 – 12.00 v predavalnici B110

Vlaganje v znanje je kapital prihodnosti

Dan odprtih vrat za podjetja, obrtnike, združenja, zbornice, sekcije

Kratek opis dogodka: Delodajalce in deležnike v Podravski regiji v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) vabimo na predstavitev dejavnosti, ki jih izvajamo na področju izobraževanja v Medpodjetniškem izobraževalnem centru, Tehniškega šolskega centra Maribor. Zraven praktičnega izobraževanja dijakov, študentov in odraslih oseb v formalnih programih, usposabljamo tudi odrasle osebe v institucionalnih programih na področju strojništva, mehatronike in avtostroke. Sodelujemo v projektih EU, kjer izvajamo brezplačna usposabljanja za zaposlene osebe in Zavodom RS za zaposlovanje, s katerim v okviru APZ izvajamo usposabljanja za brezposelne osebe.

Datum izvedbe: 16. 9. 2021, 13.00 – 14.00 v predavalnici B110

Dostop do učnega gradiva pri izobraževanju odraslih

Predstavitev šolske knjižnice in sistema Cobiss

Kratek opis dogodka: Tiskana knjiga je še vedno osnovni vir znanja. Kje poiskati ustrezno gradivo in na kakšen način? Seveda v knjižnici. Naša knjižičarka Živa vam bo predstavila našo knjižnico in sistem delovanja Cobiss. Udeležencem izobraževanja odraslih bo izdelala tudi izkaznice.

Datum izvedbe: 22. 9. 2021, 15.30 – 16.30 v šolski knjižnici 1. nadstropje objekta A

Učenje učenja

Kako narediti učenje bolj prijetno, bolj znosno in predvsem bolj učinkovito?

Kratek opis dogodka: Kako narediti učenje bolj prijetno, bolj znosno in predvsem bolj učinkovito? Odgovore na ta vprašanja bomo dobili na delavnici Učenje učenja, ki jo bo izvedla svetovalka Alenka Sagadin Mlinarič iz AZ LU Maribor. Pogovarjali se bomo o pomnjenju in pozabljanju, pripravah na izpite, učenju po korakih.

Datum izvedbe: 22. 9. 2021, 16.30 – 18.00 v predavalnici B110

Moj prosti čas je čas za jezikanje v tujem jeziku

Delavnica za udeležence usposabljanja iz nemškega jezika

Kratek opis dogodka: Skozi igro, igro vlog in aktivno rabo nemškega jezika pridobimo praktične izkušnje in samozavest pri nastopanju v nemškem jeziku. Gradimo besedni zaklad s širokim naborom vsebin, ki zajemajo aktualne družbene teme, kulturo, naravo, okolje itd. Učenje nemščine v prostem času je lahko atraktivno, zabavno in hkrati uporabno.

Datum izvedbe: 27. 9. 2021, 16.00 – 16.45 v predavalnici C005

Vse življenje se učimo

Za vse odrasle osebe, ki bi se želele dodatno izobraževati.

Kratek opis dogodka: Pridružite se nam na predstavitvi naših javno formalnih programov izobraževanja odraslih in brezplačnih usposabljanj na področju strojništva, avtostroke in mehatronike.Dobili boste konkretne informacije o izobraževanju v našem Medpodjetniškem izobraževalnem centru in si pogledali tudi naše delavnice v katerih se izvaja praktični pouk tako za redne dijake, kot tudi odrasle osebe.

Datum izvedbe: 30. 9. 2021, 16.30 – 17.30 v predavalnici B110

Uporaba teamsov pri izobraževanju odraslih

Za vse udeležence  izobraževanja odraslih, uporabnike teamsov

Kratek opis dogodka: Zadnje leto in pol je tudi v izobraževanje prineslo veliko izzivov. Čez noč smo bili postavljeni pred dejstvo, da se izobražujemo na daljavo. Teamsi so naše orodje za delo na daljavo. Praktično bomo preizkusili kako se prijavimo, kaj je dodeljevanje nalog, kako uporabimo elektronsko pošto in klepet in kako se priključimo videokonferenčnemu predavanju.

Datum izvedbe: 7. 10. 2021, 16.30 – 17.30 v predavalnici C008

Aktivni vsak dan

10 minut gibanja vsak dan za zaposlene na TŠC Maribor

Kratek opis dogodka: 10 minut na dan bomo zaposleni na TŠC Maribor namenili gibanju na razne načine. Možganska telovadba-brain gym, razgibavanje celega telesa po sedenju oz. dolgotrajnem stanju in Bal-A-Vis-X za krepitev ravnotežja ter slušnega in vidnega zaznavanja.

Datum izvedbe: 20. 9. – 24. 9. 2021, v glavnem odmoru v predavalnici A118

Smo kaj spretni?

Delavnica izdelave ladjic iz odpadnega papirja za zaposlene na TŠC MAribor

Kratek opis dogodka: S tehniko origami bomo iz odpadnega papirja izdelovali ladjice in tako sodelovali v projektu 6 milijonov ladjic za 6 milijonov žrtev. Izdelane ladjice bomo dostavili na Srednjo ekonomsko šolo in gimnazijo Maribor, kjer bodo mladi umetniki iz teh ladjic izdelali umetniško inštalacijo v spomin na žrtve holokavsta.

Datum izvedbe: 27. 9. – 10. 10. 2021, v zbornici šole in šolski knjižnici