Sporazumevanje v angleškem jeziku na ravni A2

Izvajalec: TŠC Maribor, Ramona Arnuš, v okviru projekta TK 2023-2029

PREDAVANJE ZA ZAKLJUČENO SKUPINO

Kratek opis dogodka: Pridobivanje novih kompetenc, vključno z znanjem tujega jezika, je za posameznika priložnost za osebnostno rast in razvoj, za krepitev samozavesti in notranjega zadovoljstva. Glavni namen programa je, da udeleženci izboljšajo in pridobijo nove kompetence s področja sporazumevanja v angleškem jeziku. Udeleženci, ki so se že učili angleškega jezika na ravni A1 bodo imeli priložnost, da znanje obnovijo, se seznanijo z izbranimi vsebinami, se znajdejo v vsakdanjih pogovornih situacijah in samozavestno sodelujejo v pogovoru, ki je povezano z delovnim mestom in potrebami službe ali pa z zasebnim življenjem.

Datum izvedbe: ponedeljek, 13. 5. 2023 od 16.00 do 19.00 v predavalnici C001

Umetna inteligenca v praksi

Izvedba: Radovan Krajnc, ZRSŠ OE MB

DELAVNICA JE NAMENJENA ZAPOSLENIM NA TŠC MARIBOR

Kratek opis dogodka: Na delavnici bodo udeleženci spoznali potencial generativne umetne inteligence, s posebnim poudarkom na velikih jezikovnih modelih, kot so ChatGPT, Gemini in Copilot. Udeleženci se bodo seznanili s praktičnimi načini uporabe teh orodij za pripravo pouka, izdelavo učnih gradiv in oblikovanjem interaktivnih učnih dejavnosti.

Datum izvedbe: sreda, 22. 5. 2024 od 13.00 do 15.30 v predavalnici B110

Branje skupaj – za znanje in zabavo

Izvedba: TŠC Maribor, Anka Jemenšek

DELAVNICA JE NAMENJENA ZAPOSLENIM NA TŠC MARIBOR

Kratek opis dogodka: Branje skupaj prinaša številne prednosti, tako za posameznike kot tudi za skupino. Prednosti branja skupaj so: povezovanje, motivacija, razširjanje obzorij, učenje, spodbuda k refleksiji in vse to lahko pozitivno vpliva na posameznike in skupnosti kot celoto.
Na delavnicah boste izvedeli:
– kakšne so prednosti branja skupaj
– kje vse lahko beremo
– kaj je interaktivno branje
– kakšne so tehnike učinkovitega branja
– kako motivirati k branju Predavanje je namenjeno zaposlenim na šoli.

Datum izvedbe: ob petkih, 24. 5. 2024, 31. 5. 2024 in 7. 6. 2024 od 11.00 do 11.20 v predavalnici A016

PRIJAVNICA

(samo za zaposlene na TŠC Maribor)

Pohod na Žavcarjev vrh

Izvedba: TŠC Maribor, Metka Kodrin

POHOD JE NAMENJEN ZAPOSLENIM NA TŠC MARIBOR.

Kratek opis dogodka: Žavcarjev vrh, 915 m, je pomembnejši vrh v vzhodnem delu Kozjaka, dolgega in ozkega sredogorskega hribovja, ki se vleče na severni strani Dravske doline. Hribovje je močno gozdnato, zlasti na severni strani, južna pobočja in slemena pa so poseljena s samotnimi kmetijami. Kratki potoki, ki tečejo v Dravo, so razčlenili hribovje na kratke prečne hrbte. Hrbet z Žavcarjevim vrhom med Bistrico na zahodu in Bresterniškim potokom na vzhodu je med obsežnejšimi. Vrh ni razgleden, istoimenska koča pa stoji ob zgornjem robu obsežne čistine pod Žavcarjevim vrhom.
Tip poti: pohodniška pot
Razdalja: 4,4 km
Višinska razlika: 513 m
Začetna točka: Spodnji Rušnik, parkirišče ob Bresterniškem potoku
Trajanje: 1,5 h
Težavnost: lahka

Datum izvedbe: petek, 24. 5. 2024 od 14.30 do 19.00

PRIJAVNICA

(samo za zaposlene na TŠC Maribor)

Test telesne pripravljenosti

Izvedba: Miha Velca, Center za krepitev zdravja Maribor

DELAVNICA JE NAMENJENA ZAPOSLENIM NA TŠC MARIBOR

Kratek opis dogodka: Udeleženci bodo pridobili poglobljeno oceno svoje telesne pripravljenosti. Test je sestavljen iz osnovnih meritev (višina, teža, obseg in krvni tlak), testov preverjanja motoričnih sposobnosti (ravnotežje, agilnost), mišično-skeletne pripravljenosti (gibljivost, mišično jakost, moč, vzdržljivost) in aerobne zmogljivosti (vzdržljivost srca, ožilja in dihal).

Datum izvedbe: torek, 28. 5. 2024 od 11.00 do 13.00 (prostor bo javljen naknadno)

PRIJAVNICA

(samo za zaposlene na TŠC Maribor)

Tanka črta odgovornosti

Izvedba: Jani Prgić

DELAVNICA JE NAMENJENA ZAPOSLENIM NA TŠC MARIBOR

Kratek opis dogodka: Delavnica Tanka črta odgovornosti na zabaven način odpira resne teme iz našega dela in osebnega življenja tako, da se vsak zelo dobro prepozna v predstavljenih primerih. Tanka črta odgovornosti nastavlja ogledalo vsem nam in razgalja nezavedne vedenjske vzorce, s katerimi se odmikamo od osebne odgovornosti, pri čemer obtožujemo druge, da so neodgovorni. Udeleženci na koncu delavnice pridejo skozi osebne izkušnje do razumevanja, kako pomembno je, da se dvignemo iz vloge žrtve v aktivno prevzemanje odgovornosti za rezultate in kakovost svojega dela, kariere, osebnega razvoja in zadovoljstva.

Datum izvedbe: ponedeljek, 3. 6. 2024 od 15.00 do 16.30 v predavalnici B110

Osnove digitalnega marketinga

Izvedba: Julija Fras, TŠC Maribor

Predavanje 

Kratek opis dogodka: Digitalni marketing se je razvil v vodilno marketinško strategijo na vseh področjih delovanja, od malih podjetij do korporacij. Tudi šole s svojo prisotnostjo na socialnih omrežjih oglašujejo svoje dejavnosti in s tem pridobivajo na prepoznavnosti. Digitalni marketing uporablja enake principe kot tradicionalno trženje, vendar v digitalnem prostoru. Izziv je, kako izstopati iz množice, pridobiti sledilce in posledično ustvariti skupnost.
Na predavanju boste izvedeli:
• kaj je digitalni marketing in njegove koristi.
• spoznali boste vrste vsebin in platforme za ustvarjanje.
• strategije za spremljanje odzivov in učinkovitosti
• osvojili boste besedišče kot so “hashtag, reel, viral, reach”
• funkcije posameznih platform.

Datum izvedbe: sreda, 12. 6. 2024 od 15.00 do 16.30 v predavalnici B110