Zgodovino naše šole dopolnjujejo znani Slovenci, ki so končali našo Srednjo strojno šolo (in njene predhodnice).
Ste tudi Vi kateri izmed njih? Kontaktirajte nas na info@tscmb.si ali nas pokličite na 02 229 57 56 in dodali Vas bomo na seznam.

Slavko Kotnik
Košarka

Slavko Kotnik

Član slovenske reprezentance od leta 1992. Nastopil je na evropskih prvenstvih v letih 1993 in 1995. Skupno je odigral 38 uradnih tekem in dosegel 605 točk. Po upokojitvi je ustanovil zastopništvo Sports Agency Kotnik, ki je zastopala tudi Gorana Dragića.
Ante Šimundža
nogomet

Ante Šimundža

Kot igralec je od leta 1991 kar 6 let blestel v dresu NK Maribor, s katerim je igral tudi v elitni Ligi Prvakov, kjer je dosegel zmagovalni zadetek proti Dinamo Kijev. Zbral je 3 nastope za slovensko reprezentanco. 2017 je prevzel vlogo glavnega trenerja v NK Mura in leta 2019-20 svojemu klubu prisvojil lovoriko pokalnih prvakov NZS.
Marko Naberšnik
Film / TV

Marko Naberšnik

Marko Naberšnik, eden najuspešnejših in cenjenih slovenskih režiserjev, ki je ustvaril številne filmske uspešnice, med njimi kultni Petelinji zajtrk, Šanghaj ter Slovenija, Avstralija in jutri ves svet.
Aleš Križan
nogomet

Aleš Križan

Aleš Križan, znani slovenski nogometaš. Križan je večji del kariere igral v slovenski ligi za klube Rudar Velenje, Maribor in Korotan Prevalje. Skupno je v prvi slovenski ligi odigral 251 prvenstvenih tekem in dosegel tri gole.
Robert Lešnik
Mercedes-Benz

Robert Lešnik

Robert Lešnik je eden najprepoznavnejših in tudi najuspešnejših slovenskih oblikovalcev v avtomobilski industriji. Zadnjih pet let je tudi vodja centra za oblikovanje zunanjosti osebnih vozil pri Mercedesu. Leta 2006 je prejel prestižno nagrado kot najboljši oblikovalec avtomobilov na svetu!
Primož in Gregor Bučar
Podjetništvo

Primož in Gregor Bučar

Vodita družinsko podjetje, katerega začetki segajo v leto 1966. Že več kot pol stoletja se ukvarjajo s proizvodnjo in prodajo stavbno kleparskih in krovskih izdelkov ter streho, fasado in okolico.
Rado Pavalec
Gledališče

Rado Pavalec

Štiri desetletja je bil na profesionalnih odrih, odigral več kot 150 osrednjih vlog, nastopov je bilo na tisoče. Že prej je zmerom podpiral amaterske gledališčnike, v pokoju je selektor in umetniški vodja festivala komedije.
Sašo Kragelj
Motokros

Sašo Kragelj

Bivši poklicni voznik motokrosa, 22-kratni državni prvak in eden najuspešnejših motokrosistov v Sloveniji.