SEMINAR: Zakaj so naši možgani tako težko pozitivni in kako se bolj pozitivno naravnamo?

Spoštovani!

 V okviru projekta “Promocija, animacija in učna pomoč od 2018 do 2022″ bomo organizirali brezplačen seminar Zakaj so naši možgani tako težko pozitivni in kako se bolj pozitivno naravnamo?, ki ga bo izvedla Sara Isaković.

 Kako se obnaša naš um? Kaj se dogaja v naših možganih? Kakšno vlogo imajo naša čustva in navade? Smo po naravi naravnani bolj pozitivno ali negativno? Kaj narediti, da bomo razmišljali pozitivno? Čemu se izogibati v razmišljanju?

Je narava človeka res poskrbela za to, da smo psihološko bolj negativno naravnani? Imate tudi vi občutek, da nas v današnjem svetu vedno in povsod napadajo s slabimi novicami.

 Treniranje ‘pozitivnega’ psihološkega stanja je tako še toliko bolj pomembno. Bolj ko prakticiramo čuječnost, bolj ko aktiviramo pozitivna čustva, bolj se naši možgani naravnajo na popolnoma drugačen, miren in vesel svet.

Sara Isaković je naša najuspešnejša slovenska plavalka in dobitnica srebrne olimpijske kolajne na Olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008. Študirala je na univerzi Berkeley v Kaliforniji in magistrirala v San Diegu iz “performance” psihologije (psihologija učinkovitosti in uspešnosti). Po končanem študiju se je  začela ukvarjati z mladimi športniki, piloti ter poslovneži, ki jim pomaga izvesti optimalen nastop v stresnih situacijah.Na seminarju nam bo odgovorila na zgoraj zastavljena vprašanja in nas popeljala do tega, da se bomo začeli zavedati, da pozitivno razmišljanje vodi do večje motivacije, samozavesti, boljšega počutja, …

Kdaj?  17. 12. 2019 ob 14. uri.

Kje? Tehniški šolski center Maribor, Zolajeva 12, 2000 Maribor, učilnica B110

OBVEZNE PRIJAVE NA: PRIJAVNICA.