16. 11. 2023: Karierni sejem

OKROŽNICA Karierni sejem

 

V mesecu novembru bo v Mariboru potekal že 8. Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja 2023 pod že znanim sloganom »Vesolje priložnosti«. Organizirata ga Območno obrtno- podjetniška zbornica Maribor in Štajerska gospodarska zbornica v partnerskem sodelovanju z Mestno občino Maribor,  Zavodom RS za zaposlovanje – Območno službo Maribor, Univerzo v Mariboru, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova in Mladinskim kulturnim centrom Maribor.

V letošnjem letu je uvedenih nekaj sprememb, saj bo Karierni sejem potekal za osnovnošolce in srednješolce dva dni skupaj, na novi lokaciji. Namenjen je osnovnošolcem, dijakom, njihovim staršem in svetovalnim delavcem. Vsi sodelujoči partnerji podpirajo izvedbo sejma, saj je to enkratna priložnost, da se mladim predstavijo poklici.

Delodajalci se soočajo z iskanjem ustreznega kadra že precej časa, saj je pomanjkanje na vseh področjih. To je priložnost, da se prepriča učence, dijake oz. bodoče študente kako in predvsem zakaj sodelovati ravno z udeleženimi podjetji na njihovi nadaljnji karierni poti.  To je edinstvena priložnost, da obrtniki in podjetniki predstavijo svoje možnosti zaposlovanja, izvedbo praks, kadrovskega štipendiranja, itd. Posledično jih bodo lahko spodbudili k aktivni vključenosti v svet dela in jih usmerili v razvoj potrebnih kompetenc.

Več informacij