Strokovna ekskurzija – BMW in ALLIANZ ARENA

Študente 2. letnika programa STR in ASM obveščamo, da je v torek, 18. aprila 2017 in v sredo, 19. aprila 2017 organizirana strokovna ekskurzija v München.

1.dan-torek, 18.4.3017: MARIBOR – TOVARNA BMW DINGOLFING – LETALIŠČE MÜNCHEN – “SVET BMW” – MÜNCHEN

Odhod avtobusa ob 2.00 uri s parkirišča Tehniškega šolskega centra, Zolajeva ulica 12 v Mariboru. Vožnja v Avstrijo in mimo Gradca in Welsa v Nemčijo. Nadaljevanje vožnje v Dingolfing. Ogledamo si tovarno BMW, ki trenutno velja za najsodobneje opremljeno na svetu. Tovarna BMW v Dingolfingu je v sestavi svetovne proizvodne mreže BMW in je ena od enaintridesetih tovarn v štirinajstih državah sveta. S pomočjo vrhunske tehnologije izdelajo okoli 1.600 vozil na dan, različnih modelov serij 3, 4, 5, 6 in 7, tudi M5, cabrio6, active hybrid 7… Po ogledu sledi še topel obrok v tovarni BMW, nato pa vožnja do letališča München. Münchensko letališče Franz Josef Strauß spada med deset najboljših na svetu. Letališče slovi po odlični letališki logistiki in ga letno obišče okoli 42 milijonov potnikov. Med ogledom bomo slišali zanimivo razlago o dogajanju in delovanju letališča. Vožnjo nadaljujemo v München. Če bo čas dopuščal, se pozno popoldne ustavimo še v prodajno razstavnem salonu “BMW Welt” in si ogledamo najnovejša vozila in tehnične sklope skupine BMW. Nastanitev v mladinskem hotelu/hostlu, večerja in nočitev.

2.dan-sreda, 19.4.2017: MÜNCHEN – ALLIANZ ARENA – MARIBOR

Po zajtrku se zapeljemo v središče bavarske prestolnice. Sprehodimo se po mestu, na trg Marienplatz, do stare in nove mestne hiše… kjer bomo imeli na voljo prosti čas za individualne oglede ali nakupe. Na poti iz Münchna se ustavimo še na slovitem nogometnem stadionu Allianz Arena, ki velja za enega najmodernejših in najlepših na svetu. V spremstvu vodnika si ogledamo notranjost stadiona, ki je dom vodilnega nemškega nogometnega kluba FC Bayern München. Še možnost nakupa spominkov v trgovini Allianz Arene, nato pa slovo od Münchna in vožnja proti Sloveniji. Ob koncu potovanja, po prestopu meje v Šentilju, si privoščimo še večerjo v gostišču. Predviden prihod v Maribor najkasneje do polnoči.

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz s cestninami, tunelninami in parkirninami po programu, vstopnina in voden ogled tovarne BMW v Dingolfingu, topel obrok v restavraciji tovarne BMW v Dingolfingu, vstopnina in voden ogled Letališča München, polpenzion (večerja, zajtrk) in nočitev v več-posteljnih sobah v mladinskem hotelu/hostlu v Münchnu, vstopnina in voden ogled Allianz Arene, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje/spremljanje ter stroški organizacije strokovne ekskurzije.
Doplačilo: po želji riziko odpovedi 12,00 EUR (ob prijavi).

Predviden strošek ekskurzije je cca. 60€/osebo, v odvisnosti od števila prijavljenih!