Strokovna ekskurzija – tovarna AUDI Ingolstadt & Tehniški muzej München

Študente 1. in 2. letnika programa STR in ASM obveščamo, da bo v petek, 5. aprila 2019 in v soboto, 6. aprila 2019 organizirana strokovna ekskurzija v tovarno Audi.

V osrčju Bavarske se nahaja mesto Ingolstadt, prestolnica Audija, avtomobilske znamke, ki osvaja svetovna tržišča in velja za eno najbolje prodajanih avtomobilskih znamk v razredu luksuznih avtomobilov na svetu. Uspeh Audija se je začel leta 1899 in traja še danes. V Ingolstadtu se nahaja sedež družbe, velika tovarna prestižnih avtomobilov ter muzej Audi Forum Ingolstadt, ki prikazuje uspešen razvoj avtomobilske znamke in zgodbo štirih prstanov vse do danes.

1.dan, petek, 6.4.2019: MARIBOR – INGOLSTADT– TOVARNA AUDI

Odhod avtobusa zgodaj zjutraj iz Maribora. Vožnja s postanki čez Avstrijo in v Nemčijo. Prihod v Ingolstadt. V tovarni avtomobilov Audi si v spremstvu vodnika tovarne Audi ogledamo njihovo proizvodnjo avtomobilov. Nato si ogledamo tudi zanimiv muzej Audi Forum Ingolstadt, kjer je prikazana zgodovina tega nemškega proizvajalca avtomobilov. V treh nadstropjih sodobnega muzeja je razstavljenih okoli 100 edinstvenih modelov avtomobilov in motociklov, med njimi eden najdražjih, prestižni Horch 855, zadnji ohranjeni primer te vrste avtomobila na svetu. Vožnja v središče mesta in namestitev v hotelu. Odhod v živahni stari del mesta, kjer se moderni način življenja prepleta s tradicijo in ohranjeno staro arhitekturo: mestna vrata Kreuztor, utrdbe s stolpiči, baročna cerkev Asamkirche, stara mestna hiša, župnijska cerkev sv. Moritza, restavrirane stare meščanske hiše… Nočitev v hotelu.

2.dan, sobota, 7.4.2019: INGOLSTADT – MÜNCHEN –MARIBOR

Zajtrk v hotelu. Odhod z Ingolstadta in vožnja v München. Po prihodu v München, si najprej ogledamo Tehniški oz. Nemški muzej – Deutsches Museum, ki velja za enega najboljših in največjih tehniških muzejev na svetu, in ki ga letno obišče okoli 1,5 milijona obiskovalcev. Po ogledu muzeja sledi krajši sprehod do središča mesta in na trg Marienplatz, kjer imamo nekaj prostega časa. Na poti iz mesta se ustavimo še v razstavnem salonu BMW Welt, kjer si ogledamo najnovejše prodajne modele avtomobilov BMW. Vožnja proti domu. Povratek v Slovenijo v večernih urah.

V ceno je vključeno:

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, tunelnine, parkirnine, 2 voznika;
  • voden ogled proizvodnje avtomobilov v tovarni Audi v Ingolstadtu;
  • vstopnina v muzej Audi Forum Ingolstadt;
  • nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Ingolstadtu – samopostrežni zajtrk;
  • vstopnina v Tehniški muzej – Deutsches Museum v Münchnu;
  • osnovno nezgodno zavarovanje;
  • turistično spremstvo na potovanju/Vodja poti ter organizacija potovanja.

Doplačila – po želji – ob prijavi:

  • Enoposteljna soba: 30,00 €;
  • Odpovedni riziko: 12,00 € po osebi.

Za potovanje je obvezen veljavni osebni dokument, osebna izkaznica ali potni list!