B017 – avtokleparska delavnica

Opis učilnice B017

Delavnica B017 ali avtokaroserijska delavnica je namenjena vsem trem smerem izobraževanja (srednje poklicno izobraževanje, poklicno tehnično izobraževanje in avtoservisni menedžment).

V delavnici se dijaki in študenti učijo popravil na karoserijah vozil. Karoserije popravljajo s hladnim preoblikovanjem, strojno in z lepljenjem. Poleg tega se dijaki in študenti učijo popravil in menjave vetrobranskih stekel ter popravil karoserije po poškodbi s točo. Posebnost delavnice je ravnalna miza Car-O-Liner.

Dijaki spoznajo široko zbirko kleparskih storitev, s katerimi povrnejo avtomobil v optimalno stanje za uporabo:

  • popravila brez lakiranja (hladna popravila brez lakiranja),
  • menjava poškodovanih delov (z novimi originalnimi deli),
  • sanacija rjavin in udrtin (rjavine in udrtine),
  • menjava in popravila avto stekel,
  • izpušni sistemi (popravilo ali zamenjava sistemov),
  • popravila manjših poškodb (praske, luknje, udrtine),
  • varjenje in popravilo delov (plastičnih ali aluminijastih).
Set orodja za popravilo karoserije Wűrth Za hitro popravilo karoserije brez poškodbe barve ali kovine. (Drsno kladivo, pištola za lepilo, lepilne palice, sredstvo za sproščanje, plastično rezilo, snemalni jezički).
CAR-O-LINER – kleparska oprema Car-O-Liner je švedski proizvajalec sistemov za ravnanje vseh vrst poškodovane avtomobilske pločevine, merilnih sistemov, naprav za varjenje avtomobilske pločevine, induktivnih grelcev, varilnih aparatov in kleparske opreme.
Hidravlični set za popravilo karoserije  Hidravlični raztegovalnik predmetov s pomočjo hidravličnega cilindra.
Točkovni varilni aparat – Telwin Digital Car Spotter Mikroprocesorsko kontrolirana točkovno varilna naprava, za točkovno varjenje in izravnavanje pločevine.